@ Bobo, ubi se ja pokusajima uvecavanja ove fotke, ali na moju zalost svi momci polegli u vodu, ne vide im se cak ni kupacke :))), ali nek`si ti nama opet njih poslala, ne moze covjek ili ti bolje receno zena da pri tome ostane hladnokrvan :)))
@ Majo, nek`si ti malo odmorila, nisi nista propustila, gomila praznoglavih trci za loptom i uz to mlati silnu lovu, ali si se ti barem naspavala, dzaba :)))
Hej, al' dobra je blitva sa sitno sjeckanim bjelim lukom kao marinada za skusu na zaru ;) Jest' da je skusu tesko meziti (nema sanse, moras se dobro natrpati), ali paski sir, pa prsutic, i vino (dobro ok, meni pivo - nisam jaran sa vinom) cine sve to mnogo ljepsim ;)
Dobro, Mure, uzecemo mi i taj holandski recept, treba sve u zivotu probati :).
Ja se drzim onog starog, dalmatinskog, moje babe Marije: blitvu dobro oprati, isjeckati, pa prvo obariti drske, a par minuta kasnije dodati i sitno isjeckane listove. Kada se sve to dobro obari, iscijediti, pa baciti na vrelo maslinovo ulje, dodati 2-3 kuhana krompira, soli, vegete i pred kraj sitno isjeckani bijeli luk. Sve ostalo se da jos nabaviti (obozavam paski sir :))) i potpuno se slazem sa ostalim izborom, tebi biera, meni crno, pa ces nam jos na kraju zapjevati :))).
Mure, moze i ta, mada tog gdina Karana jos nikada nisam cula. Kod mene su mnoge stvari ostale na nivou do 1992. Da ne ostanem neobavjestena ipak cu sad na You Tube.
Ja bih radije da me vratis u mladost i udaris po hitovima meni neponovljivih 80-tih :))), ih, pa gdje bi nam bio kraj?
mislila Maja da presjece gurmanluke podizanjem svjesti o upraznjavanju sporta, ali avaj... Danas sam se castila strudlom od jabuka sa vanila sosom i mislila pri tome na Maju i ostale, hahahahaha
Od sutra sam u hibernaciji na blogu sto znaci da cu da se bacim na sirovi materijal za blog tokom produzenog vikenda...
Ispratite me s pjesmom "Ciao, bella", a docekajte s kojom 'ocete, dolazim tacno kad treba... Taman.
hahahahaha
OdgovoriIzbrišiNa ovim valovima sebe vidim samo sa šlaufom :)
Dobar jutAR surferi :)
Slauf i nekako, ali sto je voda hladna.
IzbrišiGimnastika, nema nam druge, hahaha..
Samo, sebe dobrovoljno ispisujem i od koluta unazad i od spage i od zvijezde, i od...
Doduse, sad je fudbal u toku. Mozemo navijati :)
IzbrišiKao navijačica sam se posebno iskazala :)
IzbrišiSinoć sam zaspala uz utakmicu! Oh :)
hahaha
Malo mi je falilo da do kraja odgledam.
@ Bobo, ubi se ja pokusajima uvecavanja ove fotke, ali na moju zalost svi momci polegli u vodu, ne vide im se cak ni kupacke :))), ali nek`si ti nama opet njih poslala, ne moze covjek ili ti bolje receno zena da pri tome ostane hladnokrvan :)))
Izbriši@ Majo, nek`si ti malo odmorila, nisi nista propustila, gomila praznoglavih trci za loptom i uz to mlati silnu lovu, ali si se ti barem naspavala, dzaba :)))
:) Svjetlana
Heeej, ma najvažnije je da si ti ozdravila i da si opet s nama :)))
IzbrišiI meni, dobro ste se najeli dok sam ja bolovala :)))
IzbrišiZnas kako, Majo, korov se najteze istrijebi :)))
:) Svjetlana
Mislila sam, sad će ona, na kolačima "će proraditi" ;)
IzbrišiDa je blitva, prsut i vince i nekako, ali kolaci nisu moja oblast. Samo se vi sladite, ja bih radije da mezim :))). Sa Muretom :)))
Izbriši:) Svjetlana
Hej, al' dobra je blitva sa sitno sjeckanim bjelim lukom kao marinada za skusu na zaru ;) Jest' da je skusu tesko meziti (nema sanse, moras se dobro natrpati), ali paski sir, pa prsutic, i vino (dobro ok, meni pivo - nisam jaran sa vinom) cine sve to mnogo ljepsim ;)
IzbrišiO da, ovo je holandski recept ;)
IzbrišiDobro, Mure, uzecemo mi i taj holandski recept, treba sve u zivotu probati :).
IzbrišiJa se drzim onog starog, dalmatinskog, moje babe Marije: blitvu dobro oprati, isjeckati, pa prvo obariti drske, a par minuta kasnije dodati i sitno isjeckane listove. Kada se sve to dobro obari, iscijediti, pa baciti na vrelo maslinovo ulje, dodati 2-3 kuhana krompira, soli, vegete i pred kraj sitno isjeckani bijeli luk. Sve ostalo se da jos nabaviti (obozavam paski sir :))) i potpuno se slazem sa ostalim izborom, tebi biera, meni crno, pa ces nam jos na kraju zapjevati :))).
:) Svjetlana
MoRe, moRe..za tebe u tom slucaju pivacu ti onu "Lisce uvelo" od Karana. Al' nemoj djava da te nagovori te pocnes cmizdrit' ;)
IzbrišiMure, moze i ta, mada tog gdina Karana jos nikada nisam cula. Kod mene su mnoge stvari ostale na nivou do 1992. Da ne ostanem neobavjestena ipak cu sad na You Tube.
IzbrišiJa bih radije da me vratis u mladost i udaris po hitovima meni neponovljivih 80-tih :))), ih, pa gdje bi nam bio kraj?
:) Svjetlana
Ciao Majo i ostalo drustvo,
OdgovoriIzbrišimislila Maja da presjece gurmanluke podizanjem svjesti o upraznjavanju sporta, ali avaj... Danas sam se castila strudlom od jabuka sa vanila sosom i mislila pri tome na Maju i ostale, hahahahaha
Od sutra sam u hibernaciji na blogu sto znaci da cu da se bacim na sirovi materijal za blog tokom produzenog vikenda...
Ispratite me s pjesmom "Ciao, bella", a docekajte s kojom 'ocete, dolazim tacno kad treba... Taman.
Vec me drma putna groznica. Damn.
Pusa.
Dragana :)))
" Jedno drugo istraživanje kaže da je potrebno oko 11 godina da žena nauči savršeno da ispeče pečenje, a to je u proseku oko tridesete."
OdgovoriIzbrišiMudrost iz danasnjeg Blica.
Dragana
D, a jedno zivotno, bas blisko iskustvo kaze da neke ne nauce nikada :))).
IzbrišiInace, sretan put, generale :)))
:) Svjetlana
Samo uživaj, Dragana, a za pečenje ne brini. Ionako nije zdravo. Najzdravije je kuhano meso.
OdgovoriIzbrišiAko ne zagori hahahaha