11. tra 2012.

Mujo i Haso 2 - Vijecnica ili vjecnica

Broj komentara: 25:

  1. Greškom izbrisah komentare...
    Izvinjavam se Bobi i Muretu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bez brige, vazno je da nisi otisla do POSTE...hihi.

      Izbriši
  2. majo, zato ne pustis da nasi komentari budu "instant" objavljeni. tako bi bilo puno vise komentara. ovako, ja nemam "lusta" :) ni da neto napisem, jer dok se to odobri i objavi, vec izgubi smisao. takodjer sam primjetila da moji komentari vise puta nisu ni "pusteni u javnost", iako su bili sasvim bezazleni i dobronamjerani.
    pozz,
    sanja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sanja, ja imam sve neobjavljene komentare. Među njima nema tvojih komentara.
      Kad se desi da iz nekog razloga ne mogu objaviti komentar, ja onda pošaljem mail i napišem, da iz "tog i tog" razloga ne bih objavila komentar, da se niko ne ljuti. Znam da bi i meni bilo krivo da se potrudim i napišem komentar, a da ne bude objavljen. Ali ako mi objasni šta je sporno u komentaru, možda ću razumjeti.
      Nikad se nije desilo da nisam obavjestila autora komentara o razlozima neobjavljivanja istog.
      Do skoro smo svi imali probleme, nisu prolazili komentari, nisu uopšte dolazili. Draganini, pa Božanini, pa moji, možda se to dešavalo i sa tvojim komentarima.
      Ne znam. Znam da među neobjavljenim komentarima nijedan nije potpisan tvojim imenom.
      Žao mi je, ali znaš i sama da ti se uvijek obradujemo :)

      Zašto ne pustimo sve komentare?
      Zato što ljudi svašta pišu, ne mislim da biste vi to uradili, ali ima ih koji žele namjerno da povrijede nekoga, ne predstave se, ili se sakriju iza tuđeg imena i tako "hrabri" napišu svašta.
      Mi koji se ovdje javljamo, pazimo da ne povrijedimo jedni druge i da ne pređemo granice pristojnosti.

      Razmišljam ako pustimo sve komentare, ne znam kako bi to izgledalo sa starim postovima. Npr. neki dan se javila Vesna na post koji je objavljen prije tri godine.
      Ne bi niko od nas znao da se Vesna javila.

      To su moji razlozi, a ja ću uvažiti vaše mišljenje.
      Zajedno ćemo se dogovoriti i riješiti problem.
      Naravno da želim da vam olakšam javljanje, znam da je ovo komplikovano.

      Izbriši
    2. Neki dan sam spomenula, pod uslovom da smo svi registrovani, onda može ići sve bez kontrole, bez odobrenja, jer svako stoji iza onoga što je napisao, ali anonimni komentatori su tad isključeni.

      Izbriši
    3. Ja sam opet za kontrolu bloga. Cak i oni koji se kite slobodom misljenja i demokratijom ili demokracijom tamo, ovdje ili bilo gdje uvijek imaju nekakvu kontrolu.

      Slazem se, Majo, sa tobom, nama ne treba dati toliko slobode. Meni je neko vece bilo itetkakao sve live sa nama simpaticno, ali ipak dovoljno za jedno vece. Ovo je moje misljenje, ali ako se vecina odluci za slobodno pustanje komentara, prihvatam i ja to. Vecina uvijek vlada svijetom ili barem mislimo da je tako :)))

      :) Svjetlana

      Izbriši
  3. maja je sefica ovdje :) znam ja majo da ti hoces da izbjegnes moguce neprijatnosti i razumijem te skroz na skroz :) samo sam mislila da bi bilo zanimljivije ako se moze automatski objaviti svaki post, a onda kad neko "uleti" sa nekim nezgodnim komentom, da mozemo svi automatski osuti drvlje i kamenje po njemu (komentatoru):) eh, ta automatizacija...
    sanja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahaha, vidi se da smo iz iste škole :)
      Sanja, lakše bi bilo sigurno, vidjećemo, sačekaćemo da i ostali iznesu svoje mišljenje.

      A ja sam razmišljala da i vas navedem kao autore, pa da se sedmično mijenjamo.
      Svako po sedmicu vodi blog, postavlja sadržaje...
      Ne mora biti sedmica, može 2-3 dana, svejedno, koliko ko hoće.
      Šta mislite o tome?

      Izbriši
    2. Majo, odmah da se javim da ja nisam u stanju da vodim blog. Vise puta sam rekla da se divim tvojoj upornosti, disciplini, diplomaciji :))) i istrajnosti. Ja jos nisam ni fotke sa proslog ljetovanja, djecijeg rodjendana, karnevala i ko zna cega sortirala. Pod mojom komandom bi blog sigurno umro, a to necemo nikako.

      :) Svjetlana

      Izbriši
    3. Nećemo, nećemo to nikako :)
      Meni ovo dođe k`o jedno slobodno mjesto na geogerafskoj karti, i tu se nađemo i pijemo kahfu :)

      Izbriši
  4. Majo,

    moram priznati da nisam ni ja u stanju biti voditeljica bloga. Ustajem u 6h, drndam se na poslu (opet u op danas), pa onda svratim po bakaluk. Nosim danas buket cvijeca i 2 pune kese sa bakalukom, srucila se na klupu na Kö, cak nisam imala snage da odem do Vapiana na Tomatensuppe. Takav je zivot radnicke klase oDJe.

    Ja sam ti vise tip za putopise (nadam se da ce naredni biti pun pogodak!), da izvucem neka sjecanja iz naftalina, narucim kakvu pjesmu i tome slicno. Ti dobro radis sve ovo, pa kad si tako uspjesna menagerica, samo furaj dalje!

    Bez obzira na prozivku "anarhisto iz Gimnazije", moje anti-establishment sklonosti, being quite revolutionary child, sistemu poput ovog bloga je ipak potrebna izvjesna doza uredjenosti (suprotno entropiji), da ne pise svako svaku glupost koja mu padne napamet. Meni konkretno nijedan comment nije bio ukinut, pisem ih potpuno orjentisana u vremenu, prostoru i prema licnosti, uz postovanje kulture, tradicije, ljudskih prava i slobode govora (ali ne i nebuloza). Yeah.

    Dragana

    OdgovoriIzbriši
  5. Dobro zvuči ovo: menagerica hahaha
    Fino vi mene okarakterisaste :)
    Moram priznati da mi godi hahahaha
    Šalu na stranu :), ja znam da niko od nas koji smo na blogu ne bi napisao ništa uvredljivo.
    Mi smo dobro društvo :) I meni je drago da se družimo :)


    Hoćeš recept za paradajz čorbu?
    Bude brzo gotova :)

    naspeš samo malo ulja u šerpu, tek toliko da prekrije dno.
    Al` nemoj preveliku šerpu.
    Kad se ulje ugrije dodaš kašiku (od supe) brašna i miješaš to na šporetu, minutu-dve, samo da malo požuti brašno.
    Kad požuti dodaš kašiku paradajz sosa (ja onaj u tubi kupujem), i to sekundu miješaš. Nemoj da zagori :)
    Onda dodaš veliku šolju tople vode, promješaš.
    Dodaš još jednu šolju vode, i još jednu... (onoliko šolja koliko tanjira za čorbu planiraš)
    Sad paziš da ne pokipi.
    Kad provri dodaš kašiku Vegete i rezance.
    Gotova je kad su rezanci kuhani.
    Onda je pospeš sjeckanim peršunovim listićima.

    Ova čorba bude gotova za 5 minuta.
    A bude dobra :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Majo, najbolje je u svemu ovome "nemoj da zagori". Znamo mi kome i supa zagori :)))

      Nego kakav bi onaj cokoladni kolac sto sam ti napisala?

      :) Svjetlana

      Izbriši
    2. hahaha, kolač odličan :), samo ne znam gdje mi je recept... izgubila sam ga... :(

      Izbriši
    3. Ponovicu ja, ne brini.
      Ovaj put na naSKom :))).

      5 jaja, 250 g gorke cokolade, 150 g putera, 200 g secera, 125 mljevenih badema, 2 kasike brasna.

      Rernu ugrijati na 200 stepeni, forma duga 30 cm oblozena papirom za pecenje.
      Odvojiti jaja, bjelance dobro umutiti i ostaviti u frizider. Cokoladu otopiti na pari, sve sastojke sjediniti, a na kraju dodati bjelance. Peci 1 h, a kolac poslije 45 min pokriti papirom za pecenje.

      D. ce potvrditi da je super i ne treba se cuditi ako je cokolada u sredini jos tecna, kolac je i tada uspio. Nadam se da ce i Muretu uspjeti, nije komplikovan :)))

      :) Svjetlana

      Izbriši
  6. Samo vi kuvajte, drage moje. Za te stvari imam short cuts, sad cu ici da se otarasim flasa i onda cu da svratim po parce baklave u jednu od turskih radnji. I to one najbolje -sa orasima.

    Cokoladni kolac u S. izvedbi je jako dobar, sa sredinom koja podsjeca na sufle. Jedino se ne smije jesti prevruc, al' kad bi moglo da se ceka da se potpuno o'ladi...

    Dragana :)))

    OdgovoriIzbriši
  7. Super je kolač :)
    Sad ću zapamtiti gdje je :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod poste :)))

      :) Svjetlana

      Izbriši
  8. Majo,

    poslala sam ti komad kolaca (hahahahaha) tj. baklave od juce. Bilo je i kadaifa sa pistacijama, ali je otisao u nepovrat prije photo shooting, nisam stigla da rucam, pa moralo nesto da se pregrize. Sta se moze, ovde je jos jako hladno ;))).

    Nabasah na the best moments srpske kinematografije, nisam ni znala za neki film "Rane", od 92. imam "prekid filma".

    U filmu sjede za stolom lik i baka. Lik joj daje na tanjiru sa Titovim likom jednu razvucenu straftu i kaze:

    "Bako, ovo vam je narodni lek za upalu sinusa. Evo, probaj, bako!"

    Baka: "Je l' od Jove travara?"

    Dragana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja slabo gledam filmove. Malo koji mi se svidi. Ne volim da vidim nasilje, nesreću, bol, tugu... a danas je malo koji film bez toga... pa ni ne gledam.
      Ne znam kakav je taj film koji gledaš.
      Kakav je?

      Izbriši
    2. Pa i ne znam bas, jer sam na youtube nabasala na najprovale iz srpskih filmova, tako da se tu nadje i baka.

      Dragana

      Izbriši
  9. Kad se S. tako zanijela s recepisima, bas me interesuje cime ce obradovati sestru za predstojeci jubilej. Ne mislim na onaj dijamantni "Elzabete" koja sjedi narodu na grbaci vec 60 punih ljeta...

    Dragana

    OdgovoriIzbriši