5. srp 2011.

jedna noćna slika

Broj komentara: 5:

 1. Između SŠC "Đuro Pucar Stari" i tržnog centra "BmD", gradi se još jedan tržni centar.

  OdgovoriIzbriši
 2. Ma jasta. To jedino fali. Novi trzni centri. Zemlja je u obnovi i razvoju nakon milijarderskih suficita iz proteklih godina. Radi se punom parom i svi su na prekovremenom svakodnevno, pa ce novi trzni centri koji ce vjerovatno raditi do u kasne sate, pruziti priliku svima da se snadbiju robom, a i da odmore dok piju novu vrstu italijanske kafe u jednom od brojnih novih kafica. Sad jos zaposliti nezaposlene imigrante iz Kine i puna saka brade. Samo neka nikne iz zemlje...

  OdgovoriIzbriši
 3. Ma neka grade, mada i ja mislim da bi bilo bolje da nikne neka fabrika, da obnove stare tvornice.
  Hej Mure, nema Kineza... prodavnice su tu, ali nisam Kineze srela ne pamtim od kad...

  OdgovoriIzbriši
 4. Ma dobro sad...Ne mogu obnoviti stare tvornice, jer nema vise tog vakta u kojem se proizvodio cist gubitak i roba neprikladna danasnjem konzumentu, a pare za plate stampale svake godine dvaput minimalno. Nije vise taj sistem. Ne mogu se praviti vise npr. pisace masine i biro-oprema kad je nov laptop (uz koji dobijes i printer/skener/kopir aparat u jednom) 500 € u Mediamarkt-u.
  Ali umjesto da prave prostor u kome ce im ovi sa zapada uvaljivati sto ovdje ne mogu prodati, mogli su barem poceti graditi nove pruge, pa napraviti cargo-centre i zaposliti u njima ljude.
  Danas je u Tuzlu sletio prvi avion iz Dubai, a malo je onih koji se brinu da "biznis prosire" i naprave i nafufaju taj aerodrom modernim terminalima za ljude, hajvane i materijale u vidu cargo-centra. Jok bolan..vec svi skacu i udaraju se nogama u guzicu sto je aerodrom otvoren. Nema cargo-centra, ali evo ima 55 km dalje novi trzni. Naravno da je i meni drago da se nesto gradi, ali sve mi je ovo smijesno kao onaj lik sa dobojske pijace prije rata kad je prodavao djindjule:"Hajte budale kod jos vece budale!"

  OdgovoriIzbriši
 5. I meni je dosta što nam sa zapada nude ono što ne zadovoljava njihovo tržište, ovdje sve prolazi, joj jesmo glupi...
  Ma ne moraju proizvoditi pisaće mašine, imaju oni šta da proizvode, prerađuju... Voća, povrća... znaš koliko ima, ali zato na pijaci imamo pored ovih borovnica koje kod nas uspjevaju, imamo sada i američke plantažne borovnice! Uopšte ne liče na borovnice. Ja ih neću kupiti. ;)

  OdgovoriIzbriši