28. velj 2011.

die Drei im Web

Dragi Nürnberg, pratićemo blogere, da vidimo šta će reći o ovom lijepom gradu, jedva čekam prve postove :)

3 komentara:

 1. Pa, evo mene, da ne cekas dugo :).

  Sve moje posjete njemackim gradovima vezane su uglavnom za kongrese, seminare i ostale oblike strucnog usavrsavanja. Tako je dan rezervisan za ucenje, a noc je za lutanje. Ne znam da li ce moj izvjestaj biti vjerodostojan, jer su svi njemacki gradovi nocu slicni, ali cu se potruditi. Tako sam i u Nürnbergu bila prije par godina i ostao mi je u sjecanju kao saren grad, moglo bi se cak reci pun kica, sa super kobasicama. Govor pomalo cudan, ali ipak kada se covjek koncentrise, navikne se brzo. Jedan je moj dobar kolega, sef jedne univerzitetske klinike u Erlangenu, u susjednom gradu i godinama ne presteje da me mami da Rheinland zamjenim za Franken. Ova su dva grada blizu jedan do drugoga, Erlangen je studenstski grad, Nürnberg velik, mocan i sjediste Simensa.
  Vise ce sigurno moci reci o Nürnbergu Dragana.

  :) Svjetlana

  OdgovoriIzbriši
 2. hej Svjetlana..., brza si, a ja sam za Nbg. posebno vezana :)
  7 godina sam živjela u tom gradu.
  Rodni grad moje djece, oni ga doživljavaju na poseban način, iako su bili mali kad su došli u Doboj, Anja je imala 6 godina, a Nikola 6 mjeseci, vole ga neizmjerno. Ni sama ne mogu da objasnim tu ljubav ♥
  Meni je ostao u lijepom sjećanju, grad sa mnogo zelenila i najboljim medenjacima hehehe
  A i ja ga volim :)
  Volim onu Ulicu ljudskih prava (Straße der Menschenrechte), ona mi je ostala u posebno lijepom sjećanju, stari grad, volim jedno jezero u Nbg., jednu talijansku piceriju, volim svašta nešto u tom gradu. Dugo sam patila što ne mogu otići tamo, sad sam se s tim "pomirila", ali volim ga kao i Doboj :)
  S nekim Nbg. prijateljima još kontaktiram mailom, s nekima se kontakt izgubio...

  Ima Nbg. svoje znamenitosti, istorijski značajan grad, ovo su samo neke moje uspomene...

  OdgovoriIzbriši
 3. Svjetlana, jesi odgledala video sa linka?
  Meni djeluje simpatično, ja mislim da će ovo troje mladih lijepo predstaviti Nbg., teme su interesantne, a usput ćemo vidjeti i grad :)

  OdgovoriIzbriši